måndag 30 juli 2012

Tillbaka i stan

Första veckan på semestern är avklarad. En vecka kvar. Vi är tillbaka i storstan sedan igår kväll. Det var en underbar vecka uppe i Pite (som alltid). Hade gärna stannat några dagar till men eftersom jag bara har två veckors semester så fick det bli så här detta år.

Jag avslutade Pite-vistelsen igår em med en sista springtur och ett bad efteråt. Nice!

Första semesterveckan såg träningsmässigt ut så här:

Mån - vila
Tis - styrketräning (rygg + axlar), sprang 45 min
Ons - Sprang 30 min (intervallträning)
Tor - Styrketräning (ben + rumpa)
Fre - pw 60 min
Lör - Vila
Sön - Sprang 35 min

Yogan lyser med sin frånvaro, bakläxa för Karlsson. Hade även tänkt att jag skulle träna huvudstående varje dag då det känns lättare när man har en tomt och kan öva på gräsmattan. En gång blev det att jag tränade huvudstående. Under all kritik! Fast en gång är i och för sig bättre än ingen gång. : )

Nu bär det strax av ut i skärgården för den första efterlängtade båtturen i sommar (i stockholm)! Ska bli riktigt skönt!

Lite bilder från veckan i Pite:







torsdag 26 juli 2012

Årets första dopp

blev sent omsider denna sommar, närmare bestämt 24 juli, i tisdags. Men bättre sent än aldrig.

Hoppade direkt i vattnet efter en springtur i skogen på 45 minuter. Blev även ett bad igår efter att jag hade sprungit intervaller, också i skogen. Det finns nästan inget bättre än att först springa och sen hoppa direkt ner i Piteälven. Det är riktig sommar och njutning för mig! För att sedan äta en god middag, tex grillat och varför inte ett glas rosé. Livskvalitet på hög nivå. : )



Idag blev det däremot ingen springtur och inget bad. Däremot körde jag ben och rumpa så att svetten lackade. Blev lite blandade övningar med hjälp av skivstång, boll och enbart kroppen som redskap. Riktigt skönt att kunna träna hemma på gården, trots att jag i vanliga fall inte är någon hemma-tränare. Lättare när man har gott om plats vistas på.



  

Nu har vi precis varit ut en sväng med lilla båten och fiskat lite. Inget napp tyvärr men det var rofyllt att bara sitta i båten och titta på solnedgången.





tisdag 24 juli 2012

Trädgårdsträning

Imorse körde jag och R lite styrketräning ute i trädgården efter att vi ätit frukost. Som hjälp hade vi en skivstång med vikter, två olika gummiband och en pilatesboll. Vi körde 4 övningar för ryggen och 4 övningar för axlarna i superset, avslutade med armhävningar på boll och lite mage. Senare i veckan blir det ett pass för ben/rumpa och ett pass för bröst och armar.

  
   
 
Efter träningen blev det lite brygghäng i solen. Sedan åkte jag, R och mina syskonbarn ut till Pite Havsbad där vi badade, åkte vattenrutchkana, spelade flipper och åt glass.

Nu laddar jag för en springtur och eventuellt ett bad efteråt, är inte jättevarmt i vattnet men det är alltid skönt att svalka av sig när man har sprungit.

måndag 23 juli 2012

Paltkoma

Första dagen på semestern och första dagen i Pite. Har varit en soft dag, inte gjort så mycket utan mest slappat och tagit det lugnt.

Först hade jag tänkt att ta en springtur men kroppen kändes tung så jag bestämde mig för att vänta med träning tills imorgon.
Istället blev det äkta Pitepalt till middag, mums mums. Jag fick i mig fyra (!!!!) hela paltar (3 vanliga och en blodpalt).

  

Fyra paltar resulterade så klart i paltkoma så vad passade bättte än att solen kom fram och vi kunde sätta oss på bryggan och bara njuta av lugnet. Älskar att vara här på sommaren, det är så avkopplande! Mina föräldrar bor vid Piteälven och jag har en egen stuga på gården med sjöutsikt och sandstrand (sista bilden). Sämre kan man ha det! 

  



söndag 22 juli 2012

Veckans träning

Sista jobbveckan innan semester såg träningsmässigt ut såhär:

Måndag - Sprang 50 min
Tisdag - Styrketräning
Onsdag - Powerwalk 55 min (innan frukost)
Torsdag - Asthanga yoga 60 min
Fredag - Styrketräning (morgon), sprang 40 min (em)
Lördag - Powerwalk 60 min (innan frukost)
Söndag - Vilodag

fredag 20 juli 2012

Bra start

Jag inledde min semester med en springtur. Kan man få en bättre start?!

Nu väntar god mat och avkoppling, jag känner mig så där skön i kroppen som man gör efter ett härligt träningspass och maten smakar alltid extra gott efter träning. : )


Jag lyckades pricka in de två varmaste dagarna för mina springturer denna vecka men det gjorde inte så mycket det var härligt med lite sol som sken över vattnet medan jag sprang.


Trevlig helg på er!

Nedräkning

Gymmet avklarat imorse; ben/rumpa och axlar fick vad dom tålde. ; )

Nu, sista rycket innan semestern! Vädret ser lovande ut (just nu ialla fall), solen skiner!

I helgen blir det en kort sväng upp till Gälve och hälsa på kompisar till R, sedan bär det av till Pite på måndag, som jag längtar!


Semesterpepp

















torsdag 19 juli 2012

Yogamorgon

Jag gjorde det! Steg upp tidigt och körde ett yogapass. Jag har, som jag nämnt förut, svårt för att få hemmaträning att bli av. Har inte yogat nåt sen min terminskurs slutade den 15 juni.
Det märktes att det var ca en månad sen, kände mig väldigt stel och osmidig....Det är värst vad fort man tappar...Men jag är stolt att jag äntligen fick till det. Körde ca 1 timmes asthanga yoga och jag hann hela första serien så långt som jag har kommit, Kurmasana. Men då gjorde jag inte mellanhopp mellan höger och vänster utan bara mellan varje ny position i de sittande övningarna.

 

tisdag 17 juli 2012

Träningsglädje

Fyra dagar kvar att jobba innan jag går på semester i två veckor, ska bli riktigt skönt! Det kan tyckas lite kort med bara två veckors semester men det är eftersom jag kommer att åka iväg senare i höst på semester i 3 långa veckor. Ska bli riktigt nice att komma till värme och sol, bara slappa och varva ner. Känns extra skönt att åka iväg efter denna sommar som inte har visat sig från sin soligaste sida, ännu ialla fall.

Idag startade jag morgonen på SATS med ett tungt pass. Känner mig rätt så mör i armarna nu. : )

Gårdagens träning bestod av en löptur. Det var väldigt längesen jag sprang en längre sträcka än 7 km. Igår blev det lite längre och det kändes riktigt bra! Jag var på lite kasst humör innan men jag sprang bort det under rundan och fick även ut mina aggressioner mot den svenska sjukvården (mer om det i ett annat inlägg). Tänk vad bra träning är för kropp och själ! Bästa medicinen mot dåligt humör!

Däremot fick jag väldigt ont i ena benhinnan senare på kvällen, har problem med benhinnorna till och från, nu har jag haft en period när det har varit bra, kan bero på att jag inte sprungit så mycket då jag varit sjuk en del under våren/sommaren. En annan anledning som jag kom på är att jag inte har använt mina stödstrumpor under mina senaste löprundor/powerwalkar. Stödstrumporna är guld värda och jag brukar alltid använda dem när jag springer och går. Hoppas att smärtan inte blir långvarig när jag kommit igång med träning igen, benhinneinflammation har ju en tendens att hålla i sig väldigt länge.


Har ni semester eller är det fler än jag som fortfarande jobbar?

måndag 16 juli 2012

Träning vecka 28

Äntligen fick jag till en hel vecka med träning, utan sjukdomar eller annat som kom i vägen.

Så här såg min träning ut förra veckan:

Mån - sprang 30 minuter
Tis - styrketräning
Ons - pw 1 tim
Tor - styrketräning
Fre - vilodag
Lör - sprang 35 min (intervaller)
Sön - pw 1 tim

Jag hade även bokat in mig till ett crosstraining pass på SATS igår em. Men dagen gick så fort och när klockan var runt 17-tiden insåg jag att jag hade glömt bort passet som började 16.00. Så kan det gå när man har roligt... : )

Utslagen efter intervallträning
Som ni ser lyser yogan med sin frånvaro, jag får det verkligen inte att bli av när jag inte har någon klass att gå på.... ändå längtar jag efter att yoga. Hmm, lustigt hur man fungerar ibland...

söndag 15 juli 2012

Nyttigheter

Häromdagen inhandlade jag supermüsli och chiafrön.

Chiafrön kommer ursprungligen från Mexico och har använts sedan långt tillbaka av Aztekerna. De är fyllda med nyttigheter. 2 tsk av fröna innehåller mer Omega-3 än 1 laxfilé, kalk motsvarandes flera glas mjölk, 3 gånger mer järn än i spenat och 3 gånger mer antioxidanter än blåbär. De är dessutom fyllda med vitaminer och mineraler och är helt glutenfria. Vad kan man använda de till? Strö dem över sallad, i gröt, i müsli, i/på bröd, i smoothies, i yoghurt eller använd din fantasi.


Igår gjorde jag en jättegod typ av chokladpudding med bla. chiafrön. Supergod.
Här kommer receptet:

ca 200 gram silkestofu
2,5 msk kakao
1 banan
2 msk sukrin melis
lite flytande honung
2 msk chia frön

Mixa tofu med kakao, banan, sukrin melis och honung till en slät massa. Tillsätt därefter chiafrönen och ställ i kylen en stund.

Det blev en nyttig efterrätt helt i min smak.

Originalreceptet hittade jag på Annie´s blogg.

lördag 14 juli 2012

Love spell

Igår fick jag hem två paket med varor som jag beställt. I det ena var det goda dofter i form av hudkräm och duschkräm från Victoria´s Secret. Jag gillar verkligen deras dofter. Lite svårt att beställa dofter från internet när man inte kan lukta innan men de flesta av Victoria´s Secret luktar underbart så det är sällan det kan bli fel.

Jag beställde också ett par nya träningsbyxor, jag såg på bloggen mammaspring att de reade ut Röhnisch anti-shake tights till halva priset. Ville egentligen ha ett par långa men det fanns bara kvar i stora storlekar så det fick bli ett par trekvarts. Ska inviga dom om en liten stund då jag ska ut och springa, idag blir det ett intervall pass. Får se hur det går, har ju inte sprungit mycket på sistone pga min långvariga förkylning.


fredag 13 juli 2012

Just idag..

längtar jag efter helg och ledighet

har jag grym träningsvärk från gårdagens hårda styrkepass

har jag vilodag från träning

har jag ätit en god lunch bestående av getostsallad

undrar jag om vi nånsin ska komma ut med båten denna sommar

tänker jag att jag måste komma igång med hemma-yogan som jag planerat då jag inte har nåt yogakort över sommaren


Trevlig helg!

Gårdagens..

...middag - hälsade på min släkting i kallhäll, där bjuds alltid på god mat, även den enklaste mat blir extra god hos henne, som igår; lax med sallad och röra på youghurt, väldigt enkelt men oj såå gott!



...mys - terasshäng med kvällssol och ett glas rosé