lördag 31 mars 2012

Dagens text

Det är inte kritikern som räknas, inte mannen som påpekar hur den starke mannen snubblade eller vad handlingsmänniskan kunde ha gjort bättre. Äran tillhör den man som faktiskt befinner sig på arenan, mannen med ansiktet täckt av damm, svett och blod, mannen som kämpar tappert, mannen som felar och kommer till korta om och om igen, mannen som känner den stora entusiasmen, den stora hängivenheten och som offrar sig själv för ett hedervärt ändamål, mannen som i bästa fall till slut får känna triumfen av sina bragder och i värsta fall, om han misslyckas, åtminstone misslyckas efter att ha vågat allt, så att hans plats aldrig skall vara bland de kalla och försagda själar som varken känner seger eller nederlag.
-Theodore Roosevelt

fredag 30 mars 2012

Dagens inköp

Idag inhandlade jag mandel- och valnötssmör. Gott att ha på exempelvis macka.



Jag köpte också, äntligen, en tygmatta att ha på yogamattan när man gör de sittande yogaövningarna, förhoppningsvis kommer det att gå det lättare att göra mellanhoppen. Som det är nu tar det typ tvärtstopp mitt i halva genomhoppet, självklart beror allt på mattan och har ingenting med min smidighet att göra... ; )



Trevlig helg på er!

Fredagsinspiration



torsdag 29 mars 2012

Avkoppling

Jag var uppe i Pite i helgen. Jag verkligen älskar att komma "hem". Det är så skönt med lugnet, tystnaden och all natur. Mina föräldrar bror precis vid Pite-älven och jag har egen stuga alldeles vid vattnet, sämre kan man ha det....

Det var lite mer vinter däruppe än i Stockholm


Blev en hel del promenader på isen.


När vi lessnade på promenaderna hoppade vi på skotern

 Nej, det är inte Hannibal, bara en väl skyddad Marie ; )

Bäst att tanka så att bensinen inte tar slut
Lunchtime, man blir hungrig av att vara ute i naturen

Vilopaus


Det nappade dåligt
Men en av oss fick en fisk ialla fall 
När dom vuxna fiskade passade barnen på att leka
Även renfamiljen tog sig en promenad på isen


Ibland kan jag undrar jag hur jag står ut med stressen och hysterin som råder i Stockholm. Å, andra sidan finns ju för och nackdelar med allt, utbudet är ju till exempel större i Stockholm.
 

onsdag 28 mars 2012

Utebliven träning

Jag skulle ha gått till gymmet och styrketränat imorse men jag vaknade med halsont och kände mig lite allmänt hängig så jag fick tänka om. Jag tog istället en promenad till jobbet, en lagom sträcka på 8 km. Jag har känt att nåt varit på gång i halsen de senaste dagarna och nu bröt det till slut ut. Däremot verkar det bara vara en snäll liten förkylning, såvida det inte blir värre.


Det är många som är och har varit sjuka i min närhet den senast tiden så jag har haft tur som klarat mig. Jag brukar i och för sig klara mig, det är sällan jag är sjuk. Kanske beror det på att jag tränar regelbundet och äter hälsosamt (för det mesta).

fredag 23 mars 2012

Dagens träning

bestod av intervall löpning i ett soligt Piteå. Hur härligt som helst!


onsdag 21 mars 2012

Man tager vad man haver - del 2

Dagens lunch blev, liksom middagen igår, ett hopplock av rester. Idag byttes dock makgrillen ut mot egenhändigt marinerad kyckling och keson byttes ut mot avokado.


Snabbmat behöver inte vara onyttigt! Och rester behöver inte vara tråkigt, det var riktigt mumsigt faktiskt.

Dagens träning

Imorse körde jag ett styrkepass i gymmet innan jobbet. Perfekt sätt att starta morgonen på. Nu börjar det att bli riktigt ljust ute också så det är mycket lättare att sätta sig på cykeln och trampa iväg i ottan. Det blir en lagom uppvärmning innan det är dags för styrketräningen.

Jag inhandlade nyligen en färgglad sportbehå och ett linne på Gina Tricots nya avdelning med träningskläder. För tidigt att säga hur kvaliteten är men jag älskar färgerna.

tisdag 20 mars 2012

Man tager vad man haver

Dagens middag fick bli ett hopplock av vad som fanns hemma. Jag åker till Piteå imorgon så det kändes onödigt att handla massa varor. Makgrill är något som är bra att ha hemma. Nyttigt, gott och snabbt, perfekt som mellanmål eller som tillbehör till exempelvis sallad.

Tisdagsinspiration



måndag 19 mars 2012

Efter helgen kommer måndag

Måndag, veckans tråkigaste dag enligt mig.

Men ibland kan jag ändå tycka att det är skönt med måndagar för att återgå till sina rutiner. Vissa helger blir lite ohälsosammare än vardagarna, som i helgen då jag var i Helsingfors med mina föräldrar. Ingen träning och lite onyttigare mat än vanligt, då är det skönt med måndag och nya tag.

Lördagens lunch bestod av otroligt god ostsoppa på saluhallen i Helsingfors. Extra gott med något varmt då vi promenerat omkring i en kall och blåsig stad i några timmar.



På hemresan inhandlade jag detta söta kit med små parfymer från Escada. Perfekta att ha med i väskan och ta på efter träning och dusch på gymmet.

söndag 18 mars 2012

Kokosfett

Häromdagen inhandlade jag en ny burk med kokosfett. Jag tar 1-3 matskedar som kosttillskott varje morgon. Kokosoljan har på senare tid upptäckts för alla sina goda egenskaper.



Den hjälper exempelvis till att förhindra hjärtbesvär, hjärtattacker och återförkalkning. Det är kanske det starkaste antibakteriella, antivirus och svampdödande näringsämne som du kan få utan läkarrecept (enligt den amerikanske näringsfysiologen Bruce Fife, han har skrivit flera böcker om oljan och driver ett forskningscenter där kokosoljans hälsoeffekter undersöks).



Här är några av koksoljans positiva egenskaper:

Bränner fett. Kokosoljan har liten förmåga att lagras som fett i kroppen. Ämnesomsättningen påskyndas, fettförbränningen ökar. Därför är den bra för människor som har låg ämnesomsättning i sköldkörteln.

Reglerar PH och skyddar kroppen En viktig komponent i kokosfett är kaprylsyran som har visat sig ha en ph-reglerande effekt i tarmen. Detta skapar en gynnsam miljö för de nyttiga tarmbakterierna, speciellt mjölksyrabakterierna som hjälper till att upprätthålla en sund tarmflora.
Många som har tarmbesvär och candida (svamp) i kroppen blir hjälpta av kokosfettet och det innehåller även bakteriedödande ämnen som kan motverka parasiter i kroppen.
Kokosolja innehåller också mättade fettsyran laurinsyra som har antibakteriella egenskaper och anses skydda mot bakterier och virussjukdomar som herpes, mässling och hepatit.

Det sägs också att den balanserar insulinutsöndringen och skyddar levern mot alkoholskador.

Ger energi. Kokosolja bränns snabbare än annat fett och blir till energi i musklerna – och är alltså extra bra när du tränar. Ta 2-4 matskedar innan du tränar. Oljan innehåller dessutom vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Mjukgör huden. Att smörja in sig med kokosolja gör huden och bindväven mjuk och smidig samt motverkar rynkor. Fungerar extra bra vid eksem och psoriasis.

Förutom alla ovanstående fördelar är den utmärkt i sin sammansättning för matlagning av GI-rätter.


Kokosfettet kan förvaras i rumstemperatur. Det smälter vid 24 grader och då kan man använda det att smörja in hud och hår.

Använd kokosoljan till matlagning, bakning, i smoothies eller ät som kosttillskott rakt av.

onsdag 14 mars 2012

Fjällen

Var uppe i Vemdalen i helgen. Underbart att vara ute hela dagarna och dessutom röra på sig. 


 Det blev en del liftåkande


ännu mera skidåkning


ett eller annat fall 


även lite pulkåkning hanns med


ibland tittade solen fram


och vi fick njuta av vackra vyer


vi unnade oss även en eller annan öl 


Sammanfattningsvis en väldigt trevlig helg med bästa sällskapet!