fredag 13 april 2012

Vardagsmotion

ska inte underskattas. Varje extra steg räknas och på ett år kan det bli många steg!

Jag tycker själv att jag är ganska bra på vardagsmotion, jag cyklar eller promenerar överallt för det mesta. Det är så skönt att slippa trängas i tunnelbanan, dessutom går det nästan snabbare att cykla. Förutom det får man ju så klart motion och frisk luft. Om jag däremot åker bil nån gång så kommer latmasken i mig fram och jag vill helst parkera så nära ingång eller dylikt som är möjligt, desto mindre steg desto bättre. Lustigt det där...



När det kommer till trappor är jag däremot en periodare. ;) I vissa perioder försöker jag att ta trapporna istället för hiss/rulltrappa så ofta som möjligt för att sedan ha en lång period utan något trappstegsknatande.

På mitt förra arbete brukade min kollega ta hissen ner till nedersta planet efter hon ätit och sedan promenera alla 10 våningar upp, jag hängde på henne några gånger, perfekt om man var lite frusen, blev lagom varm när man var uppe på 10:e våningen. ; )

Idag tog jag trapporna upp till 13:e våningen. Jag måste erkänna att under det år jag jobbat på min nuvarande arbetsplats har jag inte utnyttjat detta perfekta gratis-vardagsmotions-tillfälle speciellt mycket. Det har faktiskt bara hänt några gånger. Nu har jag bara ca två veckor kvar att ta tillfället till akt att ge rumpan en genomkörare ialla fall en gång per dag. ; )



Vad har ni för förhållande till vardagsmotion?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar